Image

Bankrot

Ne tako davno postojala je jedna Firma, tvrdoglava i jako sigurna u sebe. Nikada nije prihvatala dobronamerne savete i uvek je smatrala da je svaki korak koji preduzme baš onaj pravi.

“Sve te novotarije koje se nameću, sve to ništa ne valja, a i šta će meni neko da priča kako ću poslovati valjda ja znam najbolje”, rekla je Firma. Firma nije bila vođena željom da prozvodi što kvalitetnije proizvode, niti da brine o sigurnosti svojih radnika, a nije je baš mnogo ni zanimalo kako utiče na okruženje. Bila je vođena pohlepom i željom da zaradi što više novca.

Uspela je u svojoj nameri, postala je velika, mnogo je zarađivala i to je bilo jedino bitno.

Posle ne tako dugog vremena, čudom je sve krenulo u suprotnom smeru, mora da je neko urekao ili je maler, nemoguće da je nešto drugo. “ Samo su se dvojica radnika povredila ovog meseca, samo je jedna firma nezadovoljna proizvodima koje smo im isporučili, a otpad koji smo bacilli odnela je reka to se više i ne vidi, pa sve radimo kako treba”, objasnila je Firma.

Nekako, ne znam kako, ali Firma je počela da gubi poverenje i ostalih potrošača, sve je manje bilo para za isplatu radnika, a maler koji je zadesio nikako da prođe. Firma ni tada nije uvidela problem u svom poslovanju, nije želela da se obrati za pomoć stručnim ljudima, ona zna najbolje, a i svi ti ljudi koji joj nude rešenje i pomoć sve su to lopovi. „Bolje da se ja obratim nekome za skidanje uroka“, razmislila je zdravorazumski. Na njenoj kapiji sada stoji bela traka sa crvenim znakom BANKROT.

INFORMACIJE

Sva prava zadržava Alpha Solutions © Copyright 2014 | Vladimira Tomanovića 4, 11000 Beograd, Srbija
design by ogitive
Web Analytics