Image

Vrtlog informacija

U vremenu modernog poslovanja zemlju je zahvatio opasni vrtlog informacija koji preti bezbednosti svih organizacija koje na ovaj ili onaj način njima raspolažu i koje su od vitalnog značaja za njihovo poslovanje.

Vrtlog se manifestuje u različitim oblicima, u nekim slučajevima napada Vaš sistem u vidu prirodne karastrofe, u nekim u vidu lopova, ali nezavisno od toga u kom se obliku javlja za cilj mu je jedino da sabotira Vaše poslovanje i uništi sve ono za šta ste se godinama zalagali.

Srećom po Vas ISO je našao rešenje za ovog zločinca i rešio da preduhitri svaki njegov korak i zaštiti Vaš sistem pre nego što se vrtlog domogne ključa. Sprovedena je obuka za agente širom sveta, i svako od njih je spreman da zaštiti Vaš sistem. Svi oni se nalaze u Vašoj neposrednoj blizini i potrebno je samo da ih kontaktirate i dozvolite ima da Vam pomognu.

Svaka organizacija ima za cilj da svoje klijente i poslovne partnere uveri da prema informacijama postupa odgovorno i da se one koriste profesionalno i sigurno. Niko ne želi da sarađuje sa kompanijom koja ne odaje utisak poverljivog partnera, a to je moguće samo ako pokažete da uvek vodite računa o onome sa čime raspolažete.

Prednosti sistema upravljanja bezbednošću informacija (ISO 27001:2013 ) su:

  • konkurentska prednost;
  • smanjenje rizika od oštećenja i gubitka informacija, a samim tim i troškova;
  • usaglašenost sa važećim zakonskim propisima;
  • veće poverenje klijenata, zaposlenih, saradnika, institucija i svih zainteresovanih strana zbog znanja da su njihovi podaci bezbedni;
  • postojanje odgovornosti za bezbednost informacija od strane svih i na svim nivoima u organizaciji.

Informacija je od vitalnog značaja, ona predstavlja životnu snagu svake kompanije bila ona napisana na papiru, elektronski, poslata poštom ili pomenuta u razgovoru.

U veoma oštroj konkurentskoj borbi, zaštita informacija je neophodna, jer postoje pretnje iz raznih izvora, internih ili eksternih slučajeva ili sve češće onih koje nastaju usled zloupotrebe savremenih moćnih tehnologija. Vaša sposobnost da uspešno poslujete zavisi od sposobnosti preduzeća da efektivno upravlja rizicima što upravo nudi ISO 27001:2013.

INFORMACIJE

Sva prava zadržava Alpha Solutions © Copyright 2014 | Vladimira Tomanovića 4, 11000 Beograd, Srbija
design by ogitive
Web Analytics